Ένα Χελιδόνι δεν φέρνει Άνοιξη και…. μια μέλισσα δεν κάνει το ΜΕΛΙ !! 23/3/2020

 
 
 
 
 
 
Αγαπημένα μας παραμυθάκια καλημέρα !!!
Σήμερα το θέμα μας είναι γλυκό, πολύ γλυκό … πολύ καλά το κατάλαβες θα μιλήσουμε και θα παίξουμε με το μελάκι.
Το χρησιμοποιεί η μαμά στα γλυκά…στους λουκουμάδες…στο τσάι…μας μαλακώνει τον λαιμό όταν βήχουμε και παράγεται από ένα εργατικό και έξυπνο έντομο!!!!!
Το μελάκι, εκτός από νόστιμο είναι ιδιαίτερα δυναμωτικό και θα μας χρειαστεί για να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια.
Ζήτησε λοιπόν από τη μανούλα ή το μπαμπά να σου ετοιμάσει μια φετούλα ψωμάκι με νόστιμο μέλι, απόλαυσέ τη και τα παιχνίδια ξεκινούν!!!!!! Είσαι έτοιμος;;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γίνε Μέλισσα!!!!
Θυμάσαι τι είπαμε για τις μελισσούλες σε προηγούμενα παιχνίδια που κάναμε;;;
Αν δε θυμάσαι δες αυτό το βίντεο.
Θέλεις να γίνεις και σύ μέλισσα και να μαζέψεις νέκταρ από τα λουλούδια και να το τοποθετήσεις στις κυψέλες;;;;
Μπορείς με λίγο χρώμα , τέμπερας, νερομπογιά ή καλυτέρα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να χρωματίσεις λίγο νερό. Με ένα σύριγγα μπορείς να μεταφέρεις το νερό σε μια παγοκυψέλη.
 
Έλα να παίξουμε «Μπιζ»!!!!!
Θα ξεκινήσουμε με ένα παραδοσιακό παιχνίδι που σίγουρα θυμούνται οι λίγο μεγαλύτεροι της παρέας μας και θα ήταν ωραίο να μάθουν και οι μικρότεροι!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να παίξουμε: «Μπιζ»
Σ’ αυτό το παιχνίδι συμμετέχει όλη η οικογένεια. Σε πρώτη φάση αποφασίζουμε ποιος «θα τα φυλάει» ή αλλιώς ποιος θα κάνει «μάνα».
Η «μάνα» του παιχνιδιού στέκεται σκυφτή και βάζει το δεξί χέρι κάτω από την αριστερή μασχάλη, κρατώντας την παλάμη ανοιχτή προς τα επάνω, ενώ με το αριστερό χέρι κρατάει κλειστά τα μάτια. Οι άλλοι παίκτες στέκονται πισω από την πλάτη του και χτυπάνε την ανοιχτή παλάμη και ύστερα απομακρύνεται μαζί με τους άλλους.
Όλοι χοροπηδούν γύρω από τη «μάνα» και στριφογυρίζουν το δάχτυλο τους φωνάζοντας «Μπιζζ!»,όπως κάνει η μελισσούλα. Αυτός που τα φυλάει, ανοίγει τα μάτια και πρέπει να μαντέψει ποιος τον χτύπησε. Αν τον ανακαλύψει, τότε αυτός παίρνει τη θέση του αλλιώς το παιχνίδι συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Καλή διασκέδαση!!!!
 
«Μελισσο-Τρίλιζα»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα παιχνίδια όμως δε τελειώνουν εδώ. Το δεύτερο παιχνίδι μας για σήμερα είναι ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, η «Μελισσο-Τρίλιζα». Το αυτοσχέδιο αυτό παιχνίδι είναι για 2 παίχτες και 6 πιόνια (τρία για τον έναν παίχτη και 3 διαφορετικά για τον άλλο) που παίζουν εναλλάξ κάθε φορά.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε γι’ αυτό:
· Πετρούλες ή καπάκια ή μακαρονάκια ή γυαλένια για πιόνια ή ότι άλλο φανταστείς.
· Χοντρό χαρτονάκι για να σχεδιάσεις την μελισσο – τρίλιζα.
Πρώτα ετοιμάζουμε το ταμπλό του παιχνιδιού από χοντρό χαρτονάκι κάπως έτσι. Πάτησε εδώ
 
Στη συνέχεια ο κάθε παίχτης ετοιμάζει τρία πιόνια του. (3 μελισσούλες, 3 πασχαλίτσες ή ό,τι άλλο επιθυμεί)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οδηγίες παιχνιδιού:
Συγκεκριμένα, ο κάθε παίκτης, με τη σειρά του, τοποθετεί (ανάλογα με το τι πιόνι-έντομο έχει επιλέξει εξαρχής) μια πασχαλίτσα ή μια μέλισσα στο ταμπλό, προσπαθώντας να σχηματίσει μια σειρά από 3 όμοια έντομα. Αυτό μπορεί να γίνει οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εμποδίσει τον άλλο παίκτη να φτιάξει τη δική του εντομοσειρά! Ποιος παίχτης θα φτιάξει πρώτος τη σειρά με τα τρία όμοια ζουζουνάκια;
Καλή σας απόλαυση παραμυθάκια, παμυθομαμάδες και παραμυθομπαμπάδες!!!!
Ελπίζω να μη κουράστηκες γιατί τα παιχνίδια δε τελείωσαν ακόμη!!! Αν νιώθεις πως δεν έχεις δύναμη μια κουταλίτσα μέλι (Μιαμ μιαμ!!!) θα σου δώσει όση δύναμη χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να παίζεις και να δημιουργείς!! Είσαι έτοιμος;;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Έφτασε λοιπόν η ώρα να δημιουργήσουμε μεταμόρφωνοντας το Μ της Μέλισσας και του Μελιού σε τι άλλο;;; Σ’ένα ζουζουνιάρικο Μελισσάκι!
Εμείς θα σου στείλουμε το σχέδιο και εσύ θα το βάψεις, θα του βάλεις μάτια, στόμα, κεραίες, φτερά και θα είναι έτοιμο για ζουζούνισμα!!! Μη ξεχάσεις να μας στείλεις τη φωτογραφία σου όταν θα είναι έτοιμο!!! Ότι άλλο φανταστείς θα είναι για μας πολύ ευχάριστη έκπληξη!!!
 
Φτιάχνουμε τηγανήτες
Και τώρα μικροί παραμυθοζαχαροπλάστες ,έφτασε η πιο δημιουργική ώρα!!! Φορέστε σκούφους και ποδιές, μπείτε στη κουζίνα και πάτε να ετοιμάσετε νόστιμες μελένιες συνταγές χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό, τι άλλο; ΤΟ ΜΕΛΙ φυσικά!!!
Για τους πιο «μερακλήδες» της παρέας προτείνουμε νόστιμες παραδοσιακές τηγανήτες με μέλι!!
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
· 500 γρ. αλεύρι σκληρό
· 1 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
· 30 γρ. ελαιόλαδο
· 280-300 γρ. νερό
· 1/2 κ.γ. αλάτι
· σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για πασπάλισμα:
· 100 γρ. μέλι
· κανέλλα (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με τη μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή, λεία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα ή με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και βάζουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, τα πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη ή με το χέρι μας και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι, στο οποίο έχουμε βάλει σπορέλαιο σε βάθος 2 εκ. και το έχουμε ζεστάνει στους 180°C, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές ενδιάμεσα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτά για σήμερα αγαπημένο μας παραμυθάκι….. να είσαι πάντα χαρούμενο και δημιουργικό και σκορπάς γύρω σου το γέλιο και τη χαρά!!!!
Όλοι οι μεγάλοι έχουν πολύ ανάγκη να τους μεταδίδεις τη ζωντάνια σου!!!!!Σε σκεφτόμαστε πάντα με πολύ αγάπη και χαιρόμαστε όταν μαθαίνουμε νέα σου!!!!