Από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βαμβάκι…;;; 16/3/2020

Από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βάμβακι και από πίσω σαν ψαλίδι;  Τι είναι;
 
Αγαπημένα μας παραμυθάκια καλημέρα!!!
 
Βρήκατε όλοι την όλοι απάντηση; …. Μα φυσικά το χελιδονάκι!!!
 
Το χελιδονάκι είναι από τους πρώτους που μαρτυρούν τον ερχομό της Άνοιξης, της εποχής που «ανοίγει» ο τόπος.
Όσο ήταν Χειμώνας τα χελιδόνια όπως και άλλα αποδημητικά πουλιά είχαν φύγει για να βρουν πιο ζεστούς τόπους για να περάσουν καλύτερα το βαρύ Χειμώνα.
Τώρα την Άνοιξη επιστρέφουν ξανά στον τόπο τους και μπορείτε να τα δείτε να ξεκουράζονται για λίγο από το μακρινό τους ταξίδι στα σύρματα ή στα κτήρια.
Συχνά τιτιβίζουν όλα μαζί σαν να κουβεντιάζουν, μας ξυπνούν αλλά μας κάνουν και να χαμογελούμε γιατί φέρνουν το μήνυμα της ελπίδας
Τα χελιδόνια είναι στενά συνδεδεμένα με την Άνοιξη και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το τραγούδι της. Από τα κάλαντα της Άνοιξης!!!
Από τα παλιά τα χρόνια τα παιδιά έφτιαχναν ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδόνας, το οποίο στόλιζαν με λουλούδια. Έπειτα το γύριζαν από σπίτι σε σπίτι σ’ όλο το χωριό τραγουδώντας τραγούδια για τον ερχομό των χελιδονιών.
 
 
Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε και εμείς ένα χελιδονάκι και να πούμε τα κάλαντα της Άνοιξης από δωμάτιο σε δωμάτιο από μπαλκόνι σε μπαλκόνι να δώσουμε σε όλους τη χαρά της Άνοιξης και της Ελπίδας;
 
Πως θα φτιάξεις το χελιδονάκι σου;;
 
Θα χρειαστείς:
  • μαύρο χαρτόνι ή λευκό και θα το βάψεις με ότι υλικό θέλεις
  • λίγο βαμβάκι
  • ένα ξυλάκι ή καλαμάκι
  • χρωματιστές κορδέλες ή κομμάτια χαρτί
 
 
 
Πως φτιάχνουν τις φωλιές τους;
Τα χελιδόνια επιστρέφουν στον τόπο τους για να βρουν τις παλιές φωλιές τους ή να φτιάξουν καινούριες , αν τις βρουν χαλασμένες.
Η φωλιά είναι συνήθως κρυμμένη μέσα σε ένα κτήριο ή κάτω από μια γέφυρα. Έχει την μορφή του μικρού μπολ από λάσπη μαζί με κομμάτια σανού. Είναι πάντοτε ανοικτή από πάνω και κολλημένη στον τοίχο η κάποιο δοκάρι της στέγης.
 
Δες μια Φωλιά από πηλό!
 
Και επειδή σου αρέσουν οι ιστορίες διάβασε την ιστορία της μικρής Λιλής που έγινε φίλη με ένα χελιδονάκι, ζωγράφισε ότι σου άρεσε και αν θέλεις στείλε μας τις ζωγραφιές σου.
 
 
Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις σήμερα στο σπίτι. Ξεκουράσου όσο μπορείς στο κρεβάτι σου, φάε ένα πλούσιο πρωινό, και μετά ξεκίνησε δουλειά φτιάξε τα χελιδόνια σου άκουσε τα κάλαντα της Άνοιξης ξανά και ξανά μέχρι να τα μάθεις και γύρισε από δωμάτιο σε δωμάτιο τραγουδώντας τα μέχρι να τα μάθουν και οι άλλοι.
Όλοι οι φίλοι σου και οι δασκάλες σου περιμένουν τα νέα σου!!!!
 
Όλες οι ανακοινώσεις μας βρίσκονται στο site μας εδώ
 
Μπορείτε να τις δείτε και στην ομάδα μας στο Facebook