Ένα μουσικό ταξίδι με το Μάνο Χατζιδάκι 25/6/2013

 Καλοκαιρινές γιορτές Νηπιαγωγείου και Προνηπίου

 

 «Με ένα χάρτινο φεγγαράκι… ταξιδεύω» μας είπαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και μαζί τους ταξιδέψαμε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2013, στις αξέχαστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και στα παιδικά χρόνια του Έλληνα δημιουργού.

 

Τα παιδιά παρουσίασαν το παραμύθι της ζωής του Μάνου από τη στιγμή που ως μικρό μωρό τον επισκέφθηκαν οι τρεις μοίρες για να τον προικίσουν με αστείρευτο ταλέντο και του χάρισαν ένα χάρτινο φεγγαράκι για να τον ταξιδεύει.

 

Μεγαλώνοντας ο μικρός Μάνος έμελλε να ταξιδέψει με το έργο του την Ελλάδα έξω από τα σύνορά της. Συνεχιστές αυτού του πολιτιστικού έργου τα παιδιά ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους, με το «φιλντισένιο καραβάκι» τους, στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, στο μόχθο των εργατών στο λιμάνι, στα κυκλαδίτικα νησιά…

 

Το αφιέρωμα αυτό συνέχισαν  τα παιδιά του Προνηπίου τα οποία παρουσίασαν τη γειτονιά της «Οδού Ονείρων», ένα έργο σταθμός στην πορεία του Μάνου Χατζιδάκι. Μια γειτονιά όπου οι χαρές και οι καημοί των ανθρώπων σμίγουν και γίνονται τραγούδι.

 

Οι νοικοκυρές που φροντίζουν το σπιτικό τους, οι μικροπωλητές, οι μικρές μαθήτριες του σχολείου , η λατέρνα που τριγυρνά στα σοκάκια.

 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τα παιδιά που έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις με χορό, θεατρικά δρώμενα και τραγούδι.