Νοικοκυρά εργατική, ποτέ δεν τεμπελιάζει 20/3/2020

Νοικοκυρά εργατική, ποτέ δεν τεμπελιάζει
Ζαχαροπλάστης άριστος, καθένας την θαυμάζει
Τι είναι;;;;;
 
Μα φυσικά η μέλισσα….. γλυκά παραμυθάκια μου!!!!
Δεν έχετε ακούσει που λέμε είναι εργατικός σαν μέλισσα ;;
 
Ελάτε λοιπόν σήμερα να γνωρίσουμε αυτό το εργατικό και πολύ σπουδαίο έντομο!!!!
Τώρα την Άνοιξη που η φύση ανθίζει κάνουν την εμφάνισή τους και οι μέλισσες. Γυρίζουν από λουλούδι σε λουλούδι και ψάχνουν την τροφή τους, Ή αλλιώς την γύρη! Ξετρελαίνονται για αυτές τις βόλτες τώρα που όλα τα λουλούδια έχουν ανθίσει!!!
Ο θαυμαστός κόσμος της μέλισσας!!!!
 
Πάμε όμως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα πως ζουν οι μελισσες! Έχουν σπίτι; Πώς το ονομάζουμε; Ποιοι μένουν μέσα σε αυτό;
Το σπίτι τους λοιπόν ονομάζεται ΚΥΨΕΛΗ. Έχει πολλά πολλά κουτάκια που ονομάζονται κελιά. 
Μέσα σε αυτή την κυψέλη όμως ζουν πολλά είδη μελισσών. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!
 
Πάτησε εδώνα δεις τα είδη
Πρώτη μέλισσα σε κάθε κυψέλη είναι η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, η οποία είναι η μαμά όλου του μελισσιού. Αυτή είναι που κάνει τα μικρά αυγουλάκια και ύστερα γεννιούνται οι μέλισσες. Να ξέρετε παιδιά ότι σε κάθε κυψέλη υπάρχει πάντα μία βασίλισσα. Η αρσενική μέλισσα λέγεται ΚΗΦΗΝΑΣ αυτός βοηθά στο να γεννιούνται νέα αυγά . Πάμε όμως να γνωρίσουμε και τις ποιο δουλευταρούδες μέλισσες. Ποιές είναι αυτές;
Μα φυσικά οι ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ. Οι εργάτριες όπως λέει και το όνομα τους είναι αυτές που κάνουν όοοολη την δουλειά. Καθαρίζουν την κυψέλη, ταΐζουν την Βασίλισσα, φροντίζουν τα αυγά και μας χαρίζουν κάτι τόοοοσο πολύτιμο και υγιεινό για εμάς. Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι αυτό;
 
Το ΜΕΛΙ !!
Μελάκι γλυκό και θρεπτικό!!
Πώς φτιάχνουν άραγε οι μέλισσες το νόστιμο αυτό μέλι; Για πάμε να δούμε μαζί. Οι εργάτριες όπως μάθαμε γυρίζουν από λουλούδι σε λουλούδι και μαζεύουν τη γύρη των λουλουδιών και ρουφούν το νέκταρ τους όπως αλλιώς λέγεται. Η εργάτρια στη συνέχεια το βάζει στα διάφορα ΚΕΛΙΑ, τα «κουτάκια» δηλαδή της κυψέλης και μετά από λίγο καιρό αυτό γίνεται ΜΕΛΙ.
 
Ώρα για μαθηματικά
 
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τη δική μας κυψέλη και τα δικά μας κελιά;;;;
Τα κελιά είναι κουτάκια με έξι πλευρές και έξι γωνίες, εξάγωνα. Μπορούμε να την φτιάξουμε λοιπόν με διάφορα υλικά, όπως καλαμάκια ή μαρκαδόρους ή μακαρόνια ή ότι άλλο σχετικό φανταστείτε!!! Χρησιμοποίησε οοοοοοτι υλικό θέλεις!! Θέλουμε να δούμε τις δικές σου ιδέες!!!
Να κάπως έτσι. Πάτησε εδώ
 
 
 
 
 
 
Ώρα για μουσικές κυψέλες
Μπορείτε ακόμα σαν μια ωραία οικογένεια μελισσών να ζουζουνίζεται με το τραγούδι αυτό:
 

Ή αυτό:
 

και να τριγυρίζετε γύρω από την κυψέλη σας που έχετε φτιάξει. Προσοχή όμως…. μόλις η μουσική σταματήσει τότε γρήγορα-γρήγορα μπείτε μέσα ή δίπλα σε ένα από τα κελιά της κυψέλης σας!! Κάθε φορά μη ξεχνάς να αφαιρείς ένα κελί! Ποιος θα είναι ο νικητής; Βέβαια μη ξεχνάς αυτό που λέμε κάθε φόρα και στο σχολείο μας… το θυμάσαι; Μα και βέβαια το θυμάσαι!!! «Σημασία δεν έχει ποιος θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού, σημασία έχει να περάσουμε ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!!»
 
Ποια είναι η πιο γρήγορη μέλισσα ;;;;;
Θέλετε να μάθετε ποια είναι η πιο γρήγορη μελισσούλα στο σπίτι;;;; Ποια ρουφάει πρώτη το χυμό ή το γάλα της;;;; Ελάτε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με όλους στο σπίτι. Για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός θα πρέπει να φτιάξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό
 
Θα χρειαστούμε:
· Κίτρινο χαρτόνι
· Κόλλα
· Μαύρο μαρκαδόρο
 
Κόβουμε ένα λουλούδι σαν καπάκι για το ποτήρι του χυμού μας. Έπειτα κόβουμε μια λωρίδας χαρτί για να την κάνουμε σαν στεφάνι μετά κολλάμε πάνω στην λωρίδα μία μελισσούλα ζωγραφισμένη από το πατρον εδώ.
Και ο διαγωνισμός αρχίζει………
 
Μικρό μας παραμυθάκι σε χαιρετάμε και σου ευχόμαστε καλή δουλειά, καλό παιχνίδι και μη ξεχνάς σε αγαπάμε πολύ και
Θα χαρούμε να δούμε τα έργα σου!!!!!!!!!!